Skip to main content

Kyyhky johdattaa joulupolulle Perniössä

 Pinja (vas), Pihla ja äiti Nina Lammervo ihastelivat joulupolun Sukupuun särkynyttä peiliä ja kiiltäviä kehyksiä. - Tytöillä on kovasti toiveita joulupukille, Nina-äiti kertoo.  - Jouluna käymme aamusta hautausmaalla ja syömme puuroa.Joulupolun avajaismessun jälkeen 8-vuotias Sirja Rusi tanssahtelee iloisena Perniön kirkon penkissä.
– Polku oli hauska, Sirja toteaa.
Sirjan äiti Mirkka Paijo kertoo Sirjan bonganneen omiakin töitään joulupolun varrelta.
– Sirja oli kesällä seurakunnan taideleirillä, jossa tehtiin osa joulupolun teoksista. Hän löysi ainakin piirroksiaan hyvän ja pahan tiedon puista ja tekemänsä enkelitaulun. Tässä pääsee sekä muistelemaan kesää, että tunnelmoimaan joulua, Mirkka sanoo.

Joka toinen vuosi järjestettävän joulupolun avajaismessuun osallistui noin 150 henkeä. Draamallisessa aloituksessa lapset etsivät kyyhkysen johdattamina joulun lasta, rauhan ruhtinasta. Kirkkokansa sai käydä katsomassa polun varrella muun muassa lasten taiteilemia hyvän ja pahan tiedon puita, pyhimyksiä, enkeleitä, jo edesmenneitä sukulaisia ja joulun tähteä.
Polun tekemiseen on osallistunut yli 200 lasta ja nuorta.

Kirkonkylän koulun opettaja Anna Kaisa Siltanen on toiminut puuhanaisena joulupolun suunnittelussa ja lasten ohjaajana kesän taideleiristä lähtien. Siltasen mielestä tiivis projekti kruunattuna elämyksellisellä lopputuloksella sitouttaa ja vahvistaa yhteisöllisyyttä.

Toiminta on myös seurakuntaa, koteja ja kouluja yhdistävää.
– Lapsissa ja nuorissa on meidän ja kirkkomme tulevaisuus. 

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: