Skip to main content

Kyläyhdistykset heräävät talviuniltaan

Päivi Laitinen lisää puita takkaan Kirbackan mökillä.

Nurkkilan-Ylönkylän kyläyhdistyksen puheenjohtaja Päivi Laitinen katselee tyytyväisenä remontoitua Kirbackan mökkiä. Katon, lattian ja seinien uusi maalipinta saa mökin näyttämään lähes uudenveroiselta. Uuden ulkoasun lisäksi mökissä on haluttu panostaa turvallisuuteen, ja esimerkiksi makuuparvelle johtavat portaiden kaiteet on kunnostettu turvallisemmiksi. Mökissä on myös uusittu valaistusta. Keskellä mökkiä on uusi suuri pöytäryhmä, sekin tietysti paikallista tekoa.

–Me kyläläiset nautimme täällä mökillä olemisesta, siksi tähän paikkaan on mukava panostaa, Laitinen kommentoi.

Mökin kunnostaminen ei ole ollut turhaa, sillä saunailtojen suosio on pysynyt korkealla koronasta huolimatta. Löylyjen lämmöstä saapuu viikoittain nauttimaan 10–20 kyläläistä, juhannuksena saunojia oli jopa 25. Yhteisöllisyys ei katkennut edes korona-aikana, mutta saunavuoroja porrastettiin, että ihmisiä ei saapunut liikaa paikalle samaan aikaan.

–Me vietimme täällä talkoopäiviä ja saunailtoja myös korona-aikana. Vietämme muutenkin vapaa-ajalla aikaa yhdessä töiden, harrastusten tai esimerkiksi lenkkeilyn merkeissä. Mökki on monelle tärkeä kohtaamispaikka.

 

Lue lisää kyläyhdistysten kuulumisia tämän päivän lehdestä!

Jaa artikkeli: