Skip to main content

Kylävaate ei pue lapsia pikkuaikuisiksi

Kylävaatteen kankailla on takanaan jo yksi elämä. Milla Rauma esittele apinamekkoa.Historia toistaa itseään, ainakin mitä erääseen taloon Mathildedalissa tulee.
–Tässä on asunut ennen meitäkin ompelija, kertoo Milla Rauma.
Ja tänä päivänä voisi sanoa, että asuu taas.
Milla Rauma on ommellut vaatteita lapsesta asti ja nyt hänen suunnitelmissaan on kehittää harrastuksesta elinkeino. Hän on perustanut vaatemerkki Kylävaatteen ja liittynyt jäseneksi turkulaiseen osuuskunta Kulttuuritekoon.

Kylävaatteessa johtoajatuksena on kestävä kehitys; vaatteet tehdään pääosin kierrätysmateriaaleista. Kylävaatteen tuotteella, esimerkiksi mekolla tai paidalla voi olla takanaan jo yksi elämä verhona, pöytäliinana tai pussilakanana. 
Kylävaatteen alku on lastenvaatteissa. Ajatuksena Raumalla on suunnitella ja toteuttaa nimenomaan lasten oloisia vaatteita.
–En innostu siitä, että nykyään pienistä lapsista puetaan pikkuaikuisia.

Yrittäjyys ei Raumalle ole vieras asia; hänen vanhempansa ovat yrittäjiä ja hänen äitinsä on toiminut aiemmin nimenomaan ompelijana.
–Sieltä into tehdä vaatteita tulee. Ensimmäiset vaatteet ompelin Barbielle ja itselleni olen tehnyt paljon. Moni kaveri on kysynyt, että etkö tekisi heillekin, mutta niin kauan kun ei ollut saumuria, ajattelin että ei siitä saa riittävän siistiä.

Milla Rauma on mukana myös työryhmässä, joka on innovoinut vanhoista tuoleista uusia tuotteita.  Ne myydään Mathildedalissa lauantaina järjestettävässä MathildaDesign-tapahtumassa huutokaupalla, ja tuotto ohjataan Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. 

Kylävaatteen tarina kokonaisuudessaan painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: