Skip to main content

Kyläpanimo tuplaa tuotantonsa

Osa kyläpanimon tuotteista myydään kyläpuodissa. Tuomo Holm pakkaa pulloja laatikkoon.Matildan kyläpanimon Tuomo Holm oli viime viikolla tyytyväinen oluenpanija. Sähköpostiin oli juuri kilahtanut tieto: kyläpanimon uutuusolut on otettu Alkon käsityöläisoluiden sarjaan. Sarjaan otetaan vuodeksi kymmenen pienpanimo-olutta.  Koko sarja julkistetaan tammikuun lopulla.
–Vahva belgityyppinen olut, paljastaa Holm valinnasta.

Uutuuden ensimmäinen keitto eli mäskäys oli viime viikon torstaina. 

Kyläpanimon tuotteet tulivat markkinoille tammikuun lopulla. Tuomo Holm arvioi ensimmäisen vuoden tuotannon olevan 35 000 litraa.Nyt panimon kapasiteetti on tarkoitus tuplata kahden uuden käymistankin avulla.  Tuplaaminen vaati kuitenkin ison investoinnin tuotannon pullonkaulan ratkaisemiseksi.
Tankillisen pullotus vei neljältä mieheltä pari päivää, uuden koneen avulla se sujuu.

Rakennustöissä ollaan myös Kemiönsaarella. Keväällä Kemiö saa toisen panimon, kun Kimito Brewing tuo kauppoihin Kimito Alen. Samaan aikaan on tarkoitus saada valmiiksi vahvempi olut.

Panimon takana on Jonas Sahlberg, kahdeksan vuotta maahantuontiyrityksessä viinien ja myös panimotuotteiden kanssa tekemisissä ollut mies. 

Lupien pitäisi tulla helmikuussa.
Sahlbergilla on selvä näkemys miten mennään.
– Oluen pitää istua suomalaiseen suuhun, ei saa olla liikaa humalaa.

Tarkoitus on lähteä rauhallisesti liikkeelle mutta silti ammattimaisesti. Ensimmäisenä ajatuksena on ottaa haltuun oman alueen, Kemiönsaaren markkinat.

 

Jaa artikkeli: