Vesa Siponen pääsi aloittamaan kurkun poimimisen vasta tällä viikolla. Kylmät ilmat viivästyttävät myös kurkkusatoa; poiminnan aloittaminen siirtyi Strömmassa juhannukselta heinäkuulle.
Siponen uskoo, että säistä huolimatta on mahdollisuus normaaliin satoon.
–Kyllähän se tuloissa näkyy, että pääsimme aloittamaan vasta nyt, mutta toisaalta kokonaistulos ratkaisee.
–Yritämme aina päästä mahdollisimman aikaisin poimimaan.
Kurkku viihtyy vesisateessa ja ennen kovia sateita Siposen viljelmät kärsivät jopa kuivuudesta. Tulevalle viikolle odotetut helteet kirittävät kurkun poimintaa.
–Kolmessa päivässä saadaan neljän hehtaarin viljelmä poimituksi. Helteillä on kovempi kiire, etteivät kurkut mätäne.
Perniössä kasvatetaan suurin osa Suomessa myydyistä avomaankurkuista.
Siponen arvioi jopa 60 prosenttia Suomen kurkuista tulevan täältä.
–Ensi viikolla päästään yleisemmin poimimaan kurkkua. Meidän lisäksemme muutama muu tila poimii jo nyt.