Skip to main content

Kuntosalit avaavat jälleen ovensa

Perniön TopSalin yrittäjä Henri Lehtonen odotti vielä maanantaina aamupäivällä tietoa kuntosaleihin liittyvien rajoitusten jatkumisesta. Helpotus oli suuri, kun päivällä tuli tieto, että Turun hallinto-oikeus on välipäätöksellään keskeyttänyt Lounais-Suomen aluehallintoviraston 29. joulukuuta tekemän päätöksen täytäntöönpanon kuntosaleja ja muita yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettäviä sisäliikuntatiloja koskevilta osin.

Rajoitusten vuoksi vain ajanvarauksella toiminut kuntosali avaa heti tänään ovensa kaikille kuntoilijoille. Yrittäjä pitää tärkeänä, että ihmiset pääsevät liikkumaan.

-Jos katsoo nyt tiedossa olevaa dataa, niin kuntosaleilla on ollut todella vähän tartuntoja. Mielestäni on tärkeää, että kuntosalit pysyvät auki ja ihmiset pystyvät ylläpitämään hyvää kuntoaan, Lehtonen kommentoi.

Kuntosalit ja muut yksilöurheiluun tai -liikuntaan käytettävät sisätilat olisivat olleet suljettuna Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa avin päätöksellä 15. tammikuuta asti.

Perniön Fysikan yrittäjä Elina Nurminen kertoo, että ei ole murehtinut muuttuvia ohjeistuksia. Yritys otti jo pandemian alussa ensimmäisten rajoitusten kohdalla käyttöön ajanvarauksen kuntosalille, ja päätös on ollut yrittäjän mielestä hyvä.

-Kun koronatilanne oli hieman parempi, kysyimme asiakkailta, että haluavatko he edelleen käyttää kuntosalia ajanvarauksella vai avataanko ovet kaikille. Ihmiset tahtoivat jatkaa ajanvarauksella toimivaa kuntosalitoimintaa. Omassa rauhassa tai pienessä tutussa porukassa kuntoilu koettiin pelkästään positiiviseksi asiaksi, Nurminen kertoo.

Hallinto-oikeuden välipäätöksen jälkeen rajoituksen jäävät edelleen voimaan joukkueurheiluun tai ryhmäliikuntaan käytettävien tilojen osalta.

 

Jaa artikkeli: