Skip to main content

Koulun pihassa alkaa myllerrys

Varsinaisten väistötilojen eli viipalekoulun tuleva paikka on jo aidoin eristetty. Maanantaina laitettiin aidat vielä pihassa odottavan paalukasan ympärille. Asialla olivat asentajat Petri Viirret ja Mika Lepistö.Perniön Kirkonkylän koulun pihassa alkavat ensi viikolla rakennustyöt. Sisätilaongelmat sulkevat koulun vanhan siiven ja tilalle tuodaan väistötilat.
Ensi viikolla rakennetaan väliaikaistilojen perustuksia ja sitä seuraavalla eli hiihtolomaviikolla alkavat nousta seinät.
–Ajatus on, että hiihtolomaviikolla on piha tyhjä ja rauha rakentaa. Jo ensi viikolla joudutaan tekemään poikkeusjärjestelyjä, kertoo rehtori Sirkku Leikkonen.

Tavoitteena on, että tilat olisivat käyttövalmiina maaliskuun puolivälissä. Sen jälkeen varsinaisen koulurakennuksen vanha siipi eristetään ja alipaineistetaan.
–Uudessa osassa koulutyö jatkuu normaalisti, Leikkonen kertoo.

Koulussa kevät sujuu monenlaisten poikkeusjärjestelyjen turvin; sisäliikuntatunteja pidetään liikuntahallissa ja vuorot sovitellaan yhteiskoulun kanssa. Opetuslautakunta päätti asiasta viime viikolla.

Uudisrakennuksen hankesuunnittelu on vasta alkamassa. Leikkonen kertoo, että ajatuksia on haettu vierailuilla Ouluun, Lietoon ja Hämeenlinnaan.
–Uusien koulurakennusten akustiikka on yksi asia, joka kiinnittää huomion. On paljon oppilaita, mutta ei kaiu. Tilojen muunneltavuus on toinen iso asia, Leikkonen sanoo.

 

Jaa artikkeli: