Skip to main content

Koulun lakkauttaminen ei ole teijolaisille vaihtoehto

Salolaisilta ei herunut tiistai-iltana ymmärrystä kaupungin aikeille lakkauttaa kolme koulua.
Kuntalaistilaisuus täytti valtuustosalin, ja äänessä olivat niin Hajalan, Pajulan kuin Teijon koulunkin puolustajat. Vähäsanaisimpia olivat teijolaiset.
–Meillä ei ole kysymyksiä kuin yksi retorinen: tietääkö kaupungin vasen käsi, mitä oikea tekee, heitti Marja-Sisko Ranta.
Hän viittasi siihen, että Teijolla on kasvavia yrityksiä ja sitä kautta kylä on mukana kaupungin tulopohjan kartuttamisessa.

Hänen mukaansa Teijolla ei ole edes vaihtoehto ajatella, että koulu lopetettaisiin. Ranta korosti, että Teijolla on edelleen edessä kasvua. Hän piti koulua ratkaisevana tekijänä sen suhteen, muutetaanko kylään.

Kolmesta koulusta on laskettu saatavan vuositasolla säästöä 800 000 euroa. Teijon osuus summasta on noin 185 000 euroa.
Yleisö muistutti osan laskelmista olevan “akuankka-rahaa”; kyseessä ovat sisäiset vuokrat, joita opetustoimi maksaa tilapalveluille.

Koulukyytien määrä ja suunnat askarruttivat nekin. Oppilaskuljetuskoordinaattori Seppo Virkkunen muistutti, että tarkkoja laskelmia ei vielä voi tehdä, kun lukujärjestyksiäkään ei ole.
Oppilassijoittelua ei myöskään ole lyöty vielä kiinni. Tämän hetken ajatus on, että Teijolta kuljetettaisiin oppilaita sekä Alhaisiin että Sauruun, jos kyläkoulu suljetaan.

Jaa artikkeli: