Skip to main content

Koululaisten iltapäivätoiminta halutaan pitää Teijolla

Teijolla pohditaan, missä ja kenen toimesta koululaisten iltapäivätoiminta kylällä jatkossa järjestetään.
Opetuslautakunta käsitteli tiistaina viittä iltapäivätoimintaa koskevaa teijolaisten vanhempien jättämää oikaisuvaatimusta.
Teijolla ei ensi lukuvuotena järjestetä ekaluokkalaisille iltapäivätoimintaa. Syynä on lautakunnan vuonna 2014 tekemä päätös, jonka nojalla iltapäivätoiminnan pienin ryhmäkoko on kahdeksan oppilasta.
Iltapäivätoimintaan ei järjestetä kuljetuksia, mutta olemassa olevia koulukyytejä voi käyttää, jos suunta on oikea ja autossa tilaa.
Ainoa vaihtoehto päästä kaupungin järjestämään iltapäiväryhmään ekaluokkalaisille, on nousta koulupäivän päätteeksi linja-autoon ja matkustaa pariksi tunniksi Saloon Alhaisten koulun iltapäiväryhmään.

Kaupunki voi hankkia iltapäivätoimintaa kolmannelta sektorilta. Teijon tapauksessa vaihtoehto olisi kyläyhdistys.
–Kyläyhdistys tekee kaikkensa, lupaa Teijon alueen kyläyhdistyksen puheenjohtaja Marja-Sisko Ranta.
Ranta pitää ajatusta linja-autokyydistä iltapäiväksi Saloon huonona. Asiaa on jo käsitelty kyläyhdistyksen puitteissa ja käsittely jatkuu tänään yhdistyksen hallituksen kokouksessa.
Teijolainen Marianne Blom teki lautakunnan kokouksessa ehdotuksen: jos iltapäivätoiminnan järjestäjä löytyy kolmannelta sektorilta, tilat toimintaa varten annetaan Teijon koulusta.
Lautakunta hyväksyi ehdotuksen.
Kunta voi antaa avustusta palvelujen tuottajalle ja vastaa, että palvelut järjestetään perusopetuslain mukaisesti. Salo on ilmoittanut valtionrahoitusta hakiessaan iltapäivätoiminnan olevan kokonaan omaa tuotantoa.

Jaa artikkeli: