Skip to main content

Koulukoira Veera hälventää hälyn

Kumea haukahdus otti vastaan oppilaat Perniön Yhteiskoulun biologianluokassa eilisaamuna.
Asialla oli pikimusta labradorinnoutaja, koulukoira Veera.

Veeran tunneille ilmestymisen takana on sen omistaja, biologian ja maantiedon opettaja Rita Keskitalo. Hän on pitkän linjan koiraihminen ja kertoo miettineensä jo vuosia sitten koulukoiran tuomista luokkaansa.  Tänä vuonna aika oli kypsä.
Useimmiten Veera on koulussa keskiviikkoisin ja torstaisin.
– Vilkashan hän on, mutta ehdottoman kiltti. Hiukan kohelo, hymyilee Keskitalo.

Niin on: luokassa Veera kiertää pulpetilta toiselle ja vähän joka pöydän yli kurkottelee käsi ohimenevää koiraa rapsuttamaan tai silittämään.
– Se on kivaa, kun on tuollainen karvakaveri. Vaikka olisi paineita ja kiukkuinen, se unohtuu, kun näkee Veeran, kehuu 7-luokkalainen Daniela Partanen.

Koulukoirien vaikutusta on tutkittu monelta kantilta. Tutkimusten mukaan luokassa oleva koira parantaa ilmapiiriä, alentaa stressihormonitasoja ja verenpainetta ja tarkkaavuuden ongelmista kärsivät oppilaat voivat hyötyä suurestikin koiran rapsuttelusta samalla kun yrittävät painaa mieleensä vaikkapa vieraan kielen sanoja.
– Ja tutkimustulokset voi kyllä allekirjoittaa, kun tämän on itse nähnyt. Häly ja äänentaso luokassa ovat selvästi vähäisemmät silloin, kun Veera on mukana, sanoo Keskitalo.

Lue koko juttu painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: