Skip to main content

Koulujen pulpetit täyttyivät taas

Monella ensimmäisen luokan aloittavalla koululaisella reppu on melkein kantajaansa suurempi.Koulut alkoivat eteläisessä Salossa ilman suurempia muutoksia.Perniönseudun Lehden tekemä kyselykierros koulujen rehtoreille kertoi, että koulunkäynti jatkuu kaikkialla melko lailla entiseen malliin, vaikka pieniä muutoksia onkin joissakin opinahjoissa luvassa.
Mikko Linna Teijon koulusta kertoi, että koululla on tehty pientä pintaremonttia, ja että ruoka tulee ainakin aluksi Salon suunnasta Yhteiskoulun sijaan.
Kirkonkylän koulussa on tekstiililuokan remontti kesken, mutta Sirkku Leikkosen mukaan se valmistunee syyskuun alkuun mennessä. Koulukyytien liikennöitsijä on muuttunut, ja koulun pihalle on tehty uusi parkkipaikka kuljetuksia varten turvallisuuden lisäämiseksi. Koulussa myös järjestetään mahdollisuuksien mukaan pidempiä välitunteja ja erilaisia liikkumishetkiä Liikkuva koulu –ohjelman mukaisesti. Tavoite on, että istuminen vähenee.
Toijan ja Särkisalon kouluissa ei rehtorien mukaan muutu entiseen verrattuna muu kuin koulukuljetusten liikennöitsijä. Sama pätee Saurun kouluun, jossa on lisäksi tänä vuonna yksi opettaja enemmän.

Miltä koulun alku ekaluokkalaisista tuntuu, ja miten viimeiset lomapäivät vietettiin? Lue painetusta lehdestä!

Jaa artikkeli: