Skip to main content

Kotiseutuyhdistysten valokuvakilpailun voittokuva Teijolta

Taru Koskisen voittokuvassa on unenomainen tunnelma.Salon kotiseutuyhdistysten vuoden 2015 valokuvauskilpailun voittokuva ”Heijastus” on otettu Teijolla.
Parhaan kuva napannut salolainen Taru Koskinen kertoo, että kuvaa on käsitelty sen ottamisen jälkeen vain kääntämällä.
–Otin kuvan Teijon kartanon piha-alueella olevasta lammesta, johon puut heijastuivat. Kuvassa puiden latvat olivat siis alaspäin, mutta käänsin kuvan ylösalaisin ikään kuin puut kasvaisivat ylöspäin, Koskinen kertoo.
– Siitä tuli ihan akvarellin oloinen, Koskinen toteaa.

Kilpailun raadin mukaan kuvassa on hieno sävymaailma.
– Kuva on kiinnostava, unenomainen, sommittelultaan toimiva, puhutteleva ja maalauksellinen, raatina toimineet Muurlan opiston valokuvauksen opettajat kirjoittavat.
Valokuvakilpailun aihe “Puu” innosti kuvaajia mukaan 109 valokuvan voimalla.

Perniöläiset Minna Lahti ja Kaisa-Leena Kaarlonen saivat valokuvakilpailun tuomareilta kunniamaininnan. Vuodesta 2012 Perniössä asunut Lahti kertoo käyvänsä parhaillaan valokuvauskurssia kansalaispistossa.
– Olin kävelemässä ja kuvaamassa Teijon Punassuolla. Kurssimme opettaja innosti osallistumaan tähän kisaan, Lahti kertoo.
Kaisa-Leena Kaarlonen sen sijaan otti palkitun Tammi-kuvansa tabletilla.
– Kuva on omalta kotipihalta Perniön asemalta. Kuvassa on yli 300 vuotta vanha tammi, jonka oksilla on tiettävästi 11-vuotias Mannerheim kiipeillyt aikanaan, Kaarlonen kertoo.

Eteläisestä Salosta saivat kunniamaininnan Lahden ja Kaarlosen lisäksi seuraavat kuvat:
Sara Engblom: Taapeli (Perniö), Matti Härmälä: Pihlaja (Korttila, Perniö), Ilona Saari: OLI (Särkisalo) ja Bettina Wikström: Metsän taika (Särkisalo).
Näyttely on esillä Perttelin kirjastossa helmikuun ajan, Muurlassa maaliskuun ja sen jälkeen Salon muissa kirjastoissa.

Jaa artikkeli: