Skip to main content

Koti-ikävä ei pelota nuoria reissaajia

Mark Kajalin, Betim Murseli, Otto Luusalo ja Niklas Ketonen pohttivat yhdessä, millainen tuliainen kuvastaisi parhaiten suomalaisuutta.

Ahkerat Perniön lukion yrittäjyyskurssin nuoret ovat olleet lehdessä useamman kerran viimeisen vuoden aikana.

Ryhmä on kerännyt erilaisten tapahtumien ja myyjäisten avulla rahaa niin paljon, että yhdessä Perniön Lions Clubin ja Someron Säästöpankin lahjoitusten kanssa nuoret pääsevät nyt lähtemään seikkailulle Saksaan.

–Meidän omasta varainhankinnastamme ehdottomasti kannattavin juttu oli lanien järjestäminen, siellä oli paljon väkeä ja saimme kerättyä paljon rahaa, kurssin opiskelija Niklas Ketonen kertoo.

Vieressä istuvat kaverit Mark Kajalin, Betim Murseli ja Otto Luusalo iloitsevat, että kova uurastus palkitaan nyt ulkomaanmatkalla.

Nuoret kertovat, että matkaidea tuli ensimmäisenä mieleen ryhmän tytöille.
Saksassa sijaitseva kaupunki Puchheim valikoitui kohteeksi siksi, että se on Salon ystävyyskaupunki.

–Meidän ryhmästämme pari puhuu saksaa, mutta muuten ajattelimme, että kyllä reissussa selviää englannilla, Murseli pohtii.

Nuoret lähtevät reissuun itsevarmoina, sillä kaikki osaavat puhua erinomaisesti englantia.
Vierasta kieltä on opeteltu muun muassa englanninkielisiä videoita katsomalla. Reissuun lähtevät mukaan myös opettajat Markku Kaartinen ja Sari Kanerva.

Kaartinen muistuttaa opiskelijoita, että Saksassa kaikki eivät välttämättä puhu englantia.

–Keski-ikäiset paikalliset asukkaat eivät välttämättä puhu tai ymmärrä englantia, täytyy varautua käyttämään tarvittaessa Googlen kääntäjää, Kaartinen toteaa.

Jaa artikkeli: