Skip to main content

Koskisen tontti käy ahtaaksi

H.Koskinen Oy:n tontti laajenee Heikki Koskisen takana näkyvän metsikön suuntaan, nykyisen pihan länsi- ja pohjoispuolelle.

Perniöläinen H.Koskinen Oy varautuu tulevaisuuteen maakaupoilla. Jätettä keräävä ja kuljettava yritys ostaa kaupungilta noin kaksi hehtaaria lisätilaa nykyisen toimipaikkansa vierestä. Kaupunginhallitus käsitteli asiaa maanantaina.

Yrittäjä Heikki Koskinen toteaa, että kyse on ennakoinnista ja tässä vaiheessa ennen muuta siitä, että nykyinen tontti käy pieneksi. Lisätilaa tarvitsevat ensi kädessä niin autot kuin vaihtolavatkin. Jos jotain rakennetaan, ennen muuta kalustokatos.
–Kalustoa pitää käyttää entistä pidempään, eikä sille tee hyvää säilytys taivasalla. Asiakkaille vietävien lavojenkin pitäisi olla muualla kuin lumisateessa, Koskinen sanoo.

Lisäksi varaudutaan siihen, että toiminnan ydin eli kierrätettävä matriaali saattaa jatkossa tarvita lisää tilaa.
–Jätejakeet varmasti vain lisääntyvät ja tilaa sille on oltava, Koskinen toteaa.
–Ajatus on, että työt meiltä eivät lopu, hän tiivistää.

Näin siitä huolimatta, että jätteenkuljetukset ovat murroksessa: jätelain muuttumisen myötä Lounais-Suomen Jätehuolto kilpailuttaa hyötyjätteiden kuljetukset ja samaan malliin muuttuvat myös polttokelpoisten jätteiden kyydit. Koskinen toteaa, että kasvua onkin haettava ennen muuta yrityspuolelta.

Jaa artikkeli: