Skip to main content

Kokoomuspäättäjien jääviyttä palveluverkkopäätöksessä epäillään

Salon kaupunginhallituksen palveluverkkopäätöksestä on tehty oikaisuvaatimus.
Sen takana on salolainen Topi Rinkinen. Hän epäilee kaupunginhallituksen jäsenen Juha Punnan  (kok) olleen asiassa esteellinen.    
Kaupunginhallitus päätti yhden äänen enemmistöllä hyväksyä Särkisalokodin lakkauttamisen. Punta äänesti lakkauttamisen puolesta.
Asia niveltyy samaan aikaan rakenteilla olevaan Tiipilän palvelukeskukseen, jossa aiotaan kokeilla uutta hyvinvointiteknologiaa. Yksi mahdollisista yrityksistä Tiipilässä on salolainen Evondos Oy, jossa Punta on mukana omistajana.
–    Esteellisyyttä ei arvioida konkreettisesti, vaan riittää että puolueettomuus on objektiivisesti ajatellen saattanut vaarantua.
Samalla linjalla on Salon seudun vihreät, joka syyskokouksessaan laatimassaan tiedotteessa vaatii erittäin tarkkaa harkintaa päättäjiltä esteellisyyden suhteen, samoin sitä että kytkökset kerrotaan avoimesti.  Vihreät viittaa paitsi Puntaan, myös Tatu Johanssoniin  (kok) joka on sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtaja ja valtuuston jäsen.
–    Yksityisen ja julkisen sektorin yhteisissä hankkeissa jollain lailla mukana olevien luottamushenkilöiden on suhtauduttava erittäin vakavasti jääviyskysymyksiin, vaatii vihreät.

Jaa artikkeli: