Skip to main content

Koko paketti kotikylällä

Teijolla kysymys koululaisten iltapäivätoiminnasta on saamassa onnellisen lopun.
Kaupunki ei järjestä ekaluokkalaisille iltapäivätoimintaa, sillä osallistujia on Teijolla liian vähän. 

Asiasta ottaa kopin Teijon alueen kyläyhdistys, joka aikoo järjestää toiminnan itse ensi lukuvuotena. Työntekijöiden rekrytointi ja käytännön asioiden järjestely ovat parhaillaan käynnissä.

Kyseessä on kokoaan tärkeämpi asia heille, joita se koskee – nimittäin puheena olevien koululaisten vanhemmille. Vaihtoehdot olisivat olleet esimerkiksi lasten kuljetuttaminen Alhaisiin, koululaisten pitkät iltapäivät yksin tai sitten esimerkiksi naapurien tai muiden läheisten apuun turvautuminen.
Näistä vaihtoehdoista jokaisessa on sen verran valuvikaa, että ne eivät pärjää tutussa koulussa kotikylällä järjestettävälle toiminnalle.

Kaupungin perusteet olla järjestämättä kerhoa ovat omalta osaltaan selvät: alarajaksi on asetettu kahdeksan lasta. Kaupunki voisi olla palvelun ostaja, mutta Salo on valtionrahoitusta saadessaan ilmoittanut tämän alan toiminnan olevan kaupungin omaa toimintaa. Linjaus on tulkittu niin, että kyläyhdistyksen järjestämän iltapäivätoiminnan kuluihin kaupunki ei näin ota osaa. Vastaisen varalle linjausta voisi olla syytä tarkistaa.

Kyläyhdistys näyttää nyt osaltaan, miten kolmannen sektorin toimija maallakin voi olla myös palvelun järjestäjä.
Päätös kertoo myös jotain nykykoulusta: koulu ilman iltapäiväkerhoa koetaan vähän vaillinaiseksi. Kun koko paketti pysyy kylällä, on kyseessä samalla työ koulun puolesta.

Jaa artikkeli: