Skip to main content

Koirapuistolta puuttuu yhä paikka

Perniöläinen Mari Rintakoski katselee pieni Onni poika sylissään, kun Keke-koira yrittää antaa pusua. Vieressä Meea Rintakoski huolehtii, että koira pysyy turvallisesti talutushihnassa.

Paikalliset koiranomistajat ovat ihmetelleet, miksi Perniössä ei ole koirapuistoa.

Keskustelu aiheen tiimoilta ei ole ollenkaan uutta, sillä koirapuistoa on toivottu Perniöön jo pitkään. Vuonna 2018 Elina Suonio-Peltosalo jätti asiasta kuntalaisaloitteen. Toiveena oli saada Perniöön koirapuisto ja sopiva paikkakin oli ajateltu valmiiksi. Paikaksi ehdotettiin aluetta Laurin puiston vieressä.

Kuntalaisaloitteen jälkeen kaupunkikehityspalveluiden viheraluetiimi käynnisti Perniön koirapuiston suunnittelutyön. Suunnitteluajaksi merkittiin vuodet 2018–2019.

Alustavaksi rakentamisaikatauluksi merkittiin investointimäärärahojen puitteissa vuodet 2019 tai 2020.

Salon kaupunginpuutarhuri Matti Nikander kertoo, että puistoa on kyllä suunniteltu, mutta asiassa ei olla päästy pitkälle. Pari vuotta sitten asia pysähtyi siihen, että Perniöstä ei löytynyt sopivaa aluetta kaupungin mailta.

Laurin puisto ja sitä ympäröivä alue kuuluivat aikaisemmin seurakunnalle, mutta alue on siirtymässä kaupungin omistukseen. Tämän jälkeen sitä voidaan miettiä vaikkapa koirapuiston paikaksi, mutta toinenkin vaihtoehto on olemassa.

–Nyt Perniössä on uusi koulu ja sen vierestä on ruopattu kesällä jokea. Läjitysmaata on nostettu kaupungin viheralueelle ja kyseinen paikka voisi soveltua myös koirapuistolle. Paikka olisi myös lähellä keskustaa, Nikander kommentoi.

Mahdollisen koirapuiston rakentamisen aikataulun suhteen Nikander on vielä varovainen, mutta selvää on kuitenkin se, että puistoa ei ryhdytä rakentamaan ainakaan seuraavan vuoden aikana.

–Läjitysmaan täytyy ensin maisemoitua muutaman vuoden ajan ja sitten sitä aluetta voisi suunnitella koirapuistoksi. Tämä on kuitenkin vasta alustavaa pohdintaa, eikä mitään olla päätetty suuntaan tai toiseen, Nikander korostaa

Jaa artikkeli: