Skip to main content

Koiranomistajan muistettava vastuunsa

Olin kävelyllä la (27.12) iltapäivällä Mathildedalissa. Tullessani rannasta jouduin yllättäen aggressiivisen koiran hyökkäyksen kohteeksi. Koira hyökkäili kimppuuni ja pääsi puremaan minua takareiteen. Mikäli samalla kadulla kävellyt rouva ei olisi huutanut minulle koiran myös purreen häntä, en tiedä miten tilanne olisi päättynyt, sillä koira säikähti vastaushuutoani rouvalle ja juoksi kohti läheistä taloa.

Mitä olisikaan voinut tapahtua, jos minun ja toisen ohikulkijan sijaan koira olisi hyökännyt ohikulkevan lapsen kimppuun tai koiria pelkäävän aikuisen?
Itselleni jäivät näkyvät jäljet koiran puremasta, joten mistään pienestä puremisesta ei ollut kyse tässä tapauksessa.
Mathildedalissa on viime aikoina harmittavasti ja valitettavasti ollut havaittavissa useita vapaana juoksevia koiria, omistajien siitä välittämättä. Koirien aiheutettua tilanteita, joissa omistajalle on jouduttu sanomaan että koirien pitäisi olla kytkettynä, niin vastaus on lähes poikkeuksetta ollut  ylimielisesti asiaa väheksyvä.

Onko todellakin ensin tapahduttava jotain todella vakavaa ja ikävää, ennen kuin te koiran omistajat toimitte lain mukaisesti ja pidätte koiranne kytkettynä ?
Välinpitämättömyydellänne vaarannatte toisten ihmisten turvallisuuden ja eikö meidän aikuisten pitäisi myös näyttää esimerkkiä lain noudattamisesta lapsille, joilta ehdottomasti vaadimme sääntöjen noudattamista kaikissa asioissa. Ei sääntöjä ja lakeja ole turhaan tehty noudatettavaksi.
Toivotaan, että Mathidedalissa koiran omistajat muistaisivat velvollisuutensa, ilman että poliisin pitää puuttua asiaan.

Omistajalla on vastuu koiran käytöksestä, ei koiralla

Jaa artikkeli: