Skip to main content

Kiskon pappila sai asukkaat musiikkimaailman huipulta

Jaakko Ilves ja Lilli Paasikivi-Ilves aikovat paneutua muun muassa pappilan puutarhan kunnostamiseen.– Täältä on vaikea lähteä takaisin kaupunkiin, paikka on niin inspiroiva. Olen vuosikausia ihaillut tällaisia historiallisia miljöitä ja tuonut mieheni eteen lehti-ilmoituksia myytävistä asunnoista. Usein ne vaan ovat sijainneet liian kaukana Helsingistä. En voi oikein vieläkään uskoa, että onnistuimme saamaan tämän, huokaili Lilli Paasikivi-Ilves sunnuntaina Kiskossa.

Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja osti vasta muutama viikko sitten Kiskon pappilan yhdessä viulistipuolisonsa Jaakko Ilveksen kanssa. Sunnuntaina pari lauloi ja soitti Kiskon kirkossa pidetyssä messussa ja esittäytyi seurakuntatalossa paikallisille. Harvoin on kirkossa ja kirkkokahveilla nähty niin paljon väkeä. Musisointia paikallisten kanssa lienee odotettavissa jatkossakin.
– Pitää nyt kuulostella, minkälaista toimintaa täällä on. Yhteistyötä olisi kiva tehdä, mutta paikallisten ehdoilla, ennakoi Lilli Paasikivi-Ilves.

Kesäkuussa erään Hesarin selailu muodostui Paasikivi-Ilveksen perheessä kohtalokkaaksi. Vain muutaman päivän kuluttua pari kävi jo paikan päällä ja kaupatkin tehtiin nopeaan tahtiin.
– Maltan tuskin odottaa, että pääsen tekemään keittiöpuutarhaa pihamaalle siskoni kanssa. Hänellä on siltä alalta enemmän kokemusta, intoilee Lilli Paasikivi-Ilves.

Jaakko Ilves jakaa vaimonsa innostuksen.
– Ullakolla tuoksuu ihan samalta kuin Ainolan ullakolla, paljastaa hän yllättävän ihastuksen kohteen.

Lue koko juttu torstain lehdestä!

Jaa artikkeli: