Skip to main content

Kiskon Kupariset juhlivat kisamenestystä ja lippukunnan kymmenen vuoden taivalta

Enni Vainio, Eerika Putkonen, Viivi Henttinen, Lilja Tito, Juulia Mäkinen ja Elsa Grandberg pääsevät nauttimaan kisatunnelmasta viikonloppuna järjestettävissä partiotaidon SM-kisoissa.

Kiskon seurakuntatalon aulasta kuuluu iloista naurua ja puheensorinaa, kun Kiskon Kuparisten tarpojatytöt juhlivat partiotaitokisojen pronssimitalia.

Mellilässä huhtikuun alussa järjestetyissä kisoissa ansaittu menestys avasi tarpojille oven lauantaina Vesilahden Narvassa järjestettäviin partiotaitojen kevät SM-kisoihin. Lippukunnan 10–12-vuotiaat lapset eivät olisi uskoneet mitalisijoihin.
–Me onnistuttiin tosi hyvin kaikissa ensiapujutuissa. Tehtävänä oli hoitaa metsässä loukkaantunutta metsuria, me osasimme kaikki jutut tosi hyvin, kisoihin osallistunut Enni Vainio kertoo.
–Vaikeinta kisoissa oli ehkä sellainen rasti, kun piti punoa puiseen kehykseen nauhaa. Naulat olivat huonoja ja kaksi niistä katkesi, se ei sujunut ollenkaan hyvin, Eerika Putkonen kertaa kisojen tapahtumia.
–Meillä ei myöskään onnistunut karjalanpiirakan valmistaminen trangialla. Tai muuten kaikki meni hyvin, mutta piirakka paloi lopussa, Viivi Henttinen kertoo.

Vieressä seisovat Lilja Tito, Juulia Mäkinen ja Elsa Grandberg pohtivat, että seuraavia kisoja ennen pitäisi vielä harjoitella vähän suunnistustaitoja.
Myös solmujen opettelu vaatii vielä vähän työtä. Tarpojien porukasta on muodostunut vuosien varrella tiivis kaveriporukka.

Loistavan kisamenestyksen lisäksi lippukunnassa saadaan myös iloita siitä, että kaupunki myönsi lippukunnalle 1400 euroa yleisavustusta toiminnan järjestämiseen. Perniön partiolippukunta Pyhän Laurin Ritareille myönnettiin avustusta 1800 euroa.

Lue koko juttu 4.5. painetusta ja digilehdestä!

Jaa artikkeli: