Skip to main content

Kisko-Seura sai 10 000 euroa Lauri Ronin valokuvien digitointiin

Heidi Grahn ja Marjut Koskinen katselevat yhdessä Lauri Ronin valokuvia Kiskon Kivimakasiinin pihalla.

Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto on tämän kevään jakokierroksella myöntänyt tieteen ja taiteen apurahoina yhteensä 1 420 000 euroa. Viivi ja Niilo Kallion rahastosta jaettiin 56000 euroa Salon seudun tutkimukseen ja museotoimintaan. Tästä potista saatiin osa myös eteläiseen Saloon.

Kisko-Seura sai Kiskossa toimineen valokuvaaja Lauri Ronin valokuva-arkiston digitointiin ja sähköiseen luettelointiin Viivi ja Niilo Kallion rahastosta 10 000 euroa. Teijon Kulttuurimeijeri sai 5000 euroa kulttuurimeijerin ja ympäröivän alueen historiasta kertovan näyttelykokonaisuuden kehittämiseen.

Kisko-Seuran puheenjohtaja Paula Rauman on iloinen, että apurahan avulla voidaan digitoida lähes puolet Lauri Ronin valokuvista. Käytännössä tämä tarkoittaa 3000 kuvan siirtämistä digitaaliseen muotoon.

–Saimme suuren määrän kuvia lahjoituksena perikunnalta. Valokuvien mukana tuli kaksi pientä vihkoa. Valokuvaajana työskennellyt Roni oli kirjoittanut paperille muistiin valokuvan numeron, ja missä tai kenestä kuva oli otettu, Rauman kertoo.

Lisää juttua aiheesta tämän viikon lehdessä!

 

Jaa artikkeli: