Skip to main content

Kirkonkylän koulun pihaan uusi monitoimikenttä

Perniön kirkonkylän koulun pihalle rakennetaan monitoimikenttä osin lahjoitusvaroin.
Samanlainen lähiliikuntapaikka tulee myös Salon keskustassa sijaitsevan Hermannin yläkoulun pihalle jo kevään aikana.

Pienpelikentät ovat osa Suomen Palloliiton ja S-ryhmän yhteistä hanketta, jonka tavoitteena on rakentaa sata ässäkenttää yhteistyössä kuntien ja kaupunkien kanssa suomalaisten koulujen pihoille.
Perniön kirkonkylän koulun rehtori rehtori Sirkku Leikkonen kertoo, että pienpelikenttä saadaan käyttöön toivottavasti ensi syksynä.
– Koulun isommalle pihalle on tulossa mittava piharemontti ensi kesänä ja tämän monitoimikentän rakentaminen on tarkoitus yhdistää siihen. Koko piha uudistetaan, Leikkonen kertoo.

Piharemonttia tarvitaan, koska koulun viereen rakennettava uusi päiväkoti tarvitsee koulun toisen piha-alueen käyttöönsä.
– Kenttä on valmis toivottavasti syksyllä, kun koulut alkavat. Ihan hyvä asia saada lisää virikkeitä ja mahdollisuuksia ulkona liikkumiseen, Leikkonen sanoo.

Salon kaupunki päättää lähiliikuntaan tarkoitettujen kenttien rakentamisesta itsenäisesti ja rahoittaa rakentamisen normaalin käytäntönsä mukaisesti liikuntapaikkojen ja koulujen pihojen rahoituksesta.
SSO tukee kumpaakin monitoimikenttää 10 000 euron summalla.

Salon kaupungin viheraluesuunnittelija Matti Nikander kertoo, että koulun pihan suunnittelutyöt ovat vasta alkamassa.
Suunnittelun tavoitteena on selkeyttää alueen toimintoja ja eriyttää uuden päiväkodin piha omaksi alueekseen.
– Se puoli pihasta, jossa on autoja jää pois lasten käytöstä huoltopihaksi. Näin saadaan selkeytettyä tilannetta, aluesuunnittelija toteaa.

Jaa artikkeli: