Skip to main content

Kirkko on edelleen suosittu nähtävyys

Perniön ja Teijon kirkot ovat varsin suosittuja turistikohteita näin kesäaikaan. Vaikka yleisöryntäystä ei nähdä muuten kuin ryhmien muodossa, vierailijoita kertyy koko kesän aikana helposti useita satoja. 

– Ensimmäistä kertaa tulimme Perniön keskustaan, näimme tuo tiekirkkokyltin ja käännyimme tänne. Mitä muuta nähtävää täällä on, kyseli Emma Rinneheimo perjantaina.

– Ehdimme käydä jo hautausmaalla, ja se oli kyllä hieno. Niin hienosti hoidettu, ja joka haudalla kukkia. Taisi siellä yksi hoitamaton hauta olla, mutta ei yhtään sen enempää.

Rinneheimot olivat edellisenä päivänä käyneet ihastelemassa myös Teijon pientä kirkkoa. Helsingissä asuva Saga Lippo puolestaan lähti Perniöstä Teijon kirkkoon tutustumaan vieraillessaan Perniössä asuvien sukulaistensa luona.

– Kaikki historialliset miljööt kiinnostavat minua, mutta tämä nyt oli jäänyt vielä katsastamatta. Myöskin täkäläiset ruukit näin vasta nyt. Nämä maisemat hoitavat kaupunkilaisen sielua, vaikka lapsuuteni vietinkin maalla, Saga Lippo mainitsi.

Koko juttu huomisessa lehdessä

Jaa artikkeli: