Skip to main content

Kirakassa katsellaan ensi kesänä pohjoiseen

Kirakan kesäteatterissa näyttää juuri nyt karulta: katsomotuolit on viety pois ja lavasteet purettu.  Lavan jäänteet viedään pois lähiaikoina, kertoo Kimmo Lehto.  Uudistetussa ympäristössä nähdään ensimmäisenä näytelmänä Putkinotko.Putkinotko on ensi kesänä pohjoisessa, ainakin jos sitä katsellaan Kirakan kesäteatterin penkistä käsin.
Kesäteatterin katsomossa tehdään remontti ja samalla katselusuunta muuttuu niin, että jatkossa näyttämö on yleisöstä katsoen lähinnä pohjoisen suunnassa.
–Aiemmin on ollut etenkin päivänäytöksissä ongelmana, että aurinko paistaa silmiin, kertoo kesäteatteriyhdistyksen puheenjohtaja Kimmo Lehto.

Keskeinen syy remonttiin on kuitenkin rakenteiden ikääntyminen ja kehno kunto. Esimerkiksi puurakenteinen yläkatsomo on varsin pehminnyt, samoin lava ja lavasterakenteet olivat myös käyttöikänsä päässä.
–Niin vettynyt lava oli, että VPK ei saanut sitä poltettua, Lehto naurahtaa.

Paljon vuosien mittaan kertynyttä tavaraa kuitenkin siivouksen nimissä poltettiin. Loput lavan jäänteet kuljettaa pois maanrakennusurakoitsija, joka aloittaa uuden katsomoalueen pengertämisen lähiaikoina. 

Kirakan kesäteatteriyhdistys on saanut Ykkösakselilta noin 11 000 euron hanketuen. Summa kattaa puolet kuluista.
Tarkoituksena on kattaa osa omarahoitusosuudesta myös talkoilla.
Käynnissä oleva hanke jatkuu kesään 2019 ja tämä antaa vähän pelivaraa projektiin.
–Tarkoitus on tehdä katsomoon pitkät penkit, mutta jos tänä keväänä loppuu aika kesken, mennään vielä muovituoleilla yksi kesä, Lehto sanoo.

Putkinotkon ensi-iltaan on aikaa kaksi kuukautta. Yhdistyksellä on hakusessa näytelmää varten pieni hirsirakennus ja muutakin talonpoikaisaiheista rekvisiittaa saa lainata tai lahjoittaa, Lehto kertoo.

Jaa artikkeli: