Skip to main content

Kiitolaukkaa Kankkonummen kaviouralla

Heikki Laine viimeisteli rauhallisen Moonlight Hunterin kisakuntoon.Entinen ammattijockey Ivan Lopez Santiago näytti lauantaina Kankkonummella, millainen vauhti kiitolaukassa voidaan saavuttaa. Kun kuuluttaja mainitsi vauhdin olleen kovempaa kuin koskaan tällä raviradalla, lapsen ääni raviyleisöstä huudahti:
– Meneekö tuo nopeammin kuin formula?
Eipä taida ihan formulan vauhtiin yltää, mutta ravia nopeampaan kuitenkin. Kiitolaukassa hevonen voi edetä hetkellisesti yli kahdeksaakymppiä, kunhan ratsastaja on tarpeeksi kevyt. Raveissa jäädään alle viiteenkymppiin. Suomessa kiitolaukkaa ei juuri harrasteta, mutta Perniön ravien yhteyteen oli kuitenkin saatu kaksi kiitolaukkalähtöä. Näissä vauhti jäi kuitenkin selvästi hitaammaksi kuin Lopez Santiagon näytöksessään osoittama.
Perniön raviyleisöä haittasi sade. Sateenvarjojen lisäksi suojaa haettiin puiden alta. Huonomminkin olisi voinut mennä. Heti tapahtuman alkuun jyrähdellyt ukkonen jäi tulematta kunnolla päälle, joten kaatosadetta ei saatu.
– Jos sade olisi tullut puoli tuntia aiemmin, yleisöstä varmaan puolet olisi jäänyt tulematta, arveli kisat järjestäneen Perniön-Finbyn hevoskasvatusyhdistyksen pitkäaikaisesta puheenjohtajuudesta vasta luopunut Pentti Melkkilä.
Nyt väkeä näytti olleen paikalla varsin mukava määrä.

Lue lisää painetusta lehdestä

Jaa artikkeli: