Skip to main content

Kiinalaiset nuoret hiihtäjät pääsevät Outi Helkaman oppiin

Outi Helkama muuttaa kotoaan Perniöstä Vuokattiin jo reilun viikon päästä, muu perhe seuraa perässä myöhemmin syksyllä.Perniöläiselle hiihtovalmentajalle ja fysioterapeutille Outi Helkamalle avautui vain muutama viikko sitten mahdollisuus lähteä Vuokattiin valmentamaan nuoria kiinalaishiihtäjiä. Ja sinne hän nyt on lähdössä vain muutaman viikon varoitusajalla. Työt alkavat jo reilun viikon päästä.

– Olin työasioissa aiemmin kesällä yhteydessä Vuokatin urheiluopistoon. Sain tietää, että heillä on hiihtovalmentaja haussa. Aluksi en ajatellut, että se voisi koskea minua. Sitten kuitenkin palikat asettuivat kohdalleen ja sain työtarjouksen. He hakivat valmentajaryhmään nimenomaan naista ja fysioterapian osaamista, kuvailee Outi Helkama.

Vuokatti Sport ja Kiinan urheiluministeriö tekivät kesäkuun lopussa  yhteistyösopimuksen talvilajien urheiluakatemiasta. Hanke tuo Vuokattiin pysyvästi jopa 150 kiinalaisurheilijaa. Sopimuksen teon jälkeen alkoi mittava valmentajien rekrytointi.

Kiinalaisia talviurheilijoita on harjoitellut Vuokatissa pienemmässä määrin jo parin vuoden ajan. He ovat olleet palveluihin tyytyväisiä, ja se johti osaltaan mittavamman sopimuksen syntymiseen. Nyt Kiina haluaa panostaa entistäkin enemmän talvilajeihin, koska seuraavat talviolympialaiset järjestetään vuonna 2022 Pekingissä.

Helkama on mukana seitsemän suomalaisen maastohiihtovalmentajan tiimissä, joka luotsaa lukioikäisiä kiinalaishiihtäjiä eteenpäin.

– Tämän viikonkin lopulla Vuokattiin on tulossa 43 uutta kiinalaisurheilijaa, lukee Helkama saapuneita viestejään .

– Nuoret ovat kaukana kotoaan vieraissa olosuhteissa. Me valmentajat olemme heille ehkä äiti- ja isähahmoja. Elämme heidän kanssaan täyttä elämää, eikä se ole olenkaan huono juttu, Outi Helkama ennakoi.

Lue koko juttu torstain 6.9. lehdestä!

Jaa artikkeli: