Skip to main content

Kierrätyspisteitä karsitaan

Vuoden alusta voimaan tullut lakimuutos siirtää pakkausjätteiden keräysvastuun kunnilta pakkausten tuottajille.
Käytännön keräystä hoitaa Suomen Pakkauskierrätys Rinki Oy.

Vanhoja kierrätyspisteitä puretaan, mutta vastaavasti vastaanotettavien jätelajien määrä kasvaa.
Rinki ottaa hoitoonsa kaksi pistettä Perniöstä ja yhden pisteen Särkisalosta ja Kiskosta.
Särkisalosta poistetaan Niksaaren penkereen juuressa ollut piste ja Ulkoluodon tienhaarassa oleva. Ainoa kierrätyspiste jää Tiirantielle kirkonkylään ja se on Ringin hoidossa. Rinki kerää kartonkia, lasia ja metallia.
Tiirantiellä, kuten muissakin pisteissä paperin kerää ja tyhjennykset hoitaa Paperinkeräys.
–Kaikki kulkevat siitä ohi, perustelee Särkisalon ratkaisua asiakaspalvelupäällikkö Cati Huhta Lounais-Suomen Jätehuollosta.

Perniön kirkokylästä poistuu liikuntahallin pihalla oleva, Melassuontien kierrätyspiste ja mahdollisesti entistä kunnantaloa vastapäätä oleva Karlstadintien kierrätyspiste.
Rinki ei ole vielä tehnyt päätöstä, ottaako se hoitoonsa Karlstadintien kierrätyspisteen, vai perustaako se uuden. Uutta pistettä on kaavailtu K-Supermarketin tuntumaan. Kirkonkylän pisteeseen tulee pitäjän ainoa muovinkeräyspiste. Tekstiilejä voi kierrättää kirkonkylässä UFF:n laatikoihin.

Lounais-Suomen Jätehuolto huolehtii Perniössä kierrätyspisteistä Mathildedalissa, Ylikulmalla, Heikkiläntiellä Alikulmalla ja Ylönkylässä Särkisalontien risteyksessä.
Kiskossa Kiskolan kierrätyspiste siirtyy Ringin hoitoon ja sinne voi jättää metallia, lasia, kartonkia ja kierrätyspaperia.

Jaa artikkeli: