Skip to main content

Kesätyörahoilla voi hankkia uusia kokemuksia

Kaur Kopli ja Theresa Heinonen tietävät, mihin he käyttävät kesätöistä ansaitsemansa palkkarahat.

Talven ja kevään aikana olemme seuranneet Perniönseudun Lehdessä paikallisten nuorten Kaur Koplin ja Theresa Heinosen työnhakuun liittyviä vaiheita. Nyt on aika kertoa kevään viimeiset kuulumiset ennen kesätöiden alkua.

Kaverukset istuvat yhdessä Koplin takapihalla ja nauttivat aurinkoisesta päivästä. Heinonen kertoo saaneensa tiedon, että pääsee kesällä kahdelle leirille ohjaajaksi.

–Olisin toivonut, että olisin päässyt useammallekin leirille, mutta kyllä tämäkin riittää, Heinonen toteaa.

Koska leirit vievät Heinosen kesästä vain pienen osan, hän on hakenut myös muita töitä. Duunitorin kautta nuoren naisen silmiin osui ilmoitus, että Turkuun haetaan mainosmallia. Ilmoitus kiinnitti Heinosen huomion ja tämä päätti lähettää heti työhakemuksen.

–Hakeminen oli helppoa, kun piti täyttää vain yksi lomake. Sieltä oltiin jo yhteydessä, että hakemukseni tuli perille ja he ilmoittavat sähköpostilla, jos töitä tulee tarjolla.

Vaikka lisätöitä ei tulisikaan, se ei Heinosta haittaa.

–Olen nyt viimeisen kesän ajan lapsi, kyllä töitä ehtii tekemään myöhemminkin, Heinonen sanailee.

Vieressä istuva Kaur Kopli kuuntelee Heinosen tarinaa ja toteaa, että hänellä on edessään hieman erilainen kesä. Yrittäjäksi ryhtynyt nuori mies on päässyt jo tekemään ensimmäisen työkeikkansa piha-alueiden hoitajana.

–Tänään ennen haastattelua olin jo yhdellä työkeikalla, Kopli paljastaa.

Töitä tuntuu riittävän, mutta yrittäjyyden alkutaipaleelle on mahtunut myös murheita. Viime kerralla Kopli kertoi markkinointi-ideastaan, että hän veisi paikallisten ihmisten postilaatikoihin yrityksensä mainoksia ja ilmoittaisi mainoksissa mahdollisesti suoraan, mitä esimerkiksi pienen omakotitalon piha-alueen ruohonleikkuu maksaisi. Idea oli valmis jo hyvissä ajoin ja Kopli lähti tutkimaan, mistä saisi tilattua sopivat mainokset.

–Katsoin, että netissä oli kotimaiselta yritykseltä vaikuttanut firma ja tilasin sieltä mainoslehtiset. Maksoin hieman ylimääräistä, että saan ne itselleni ajoissa. No, niiden piti olla minulla jo suunnilleen viikko sitten, eikä postin seurannassa näy toimitusta ollenkaan, Kopli kertoo ja pudistelee päätään tyytymättömänä.

 

Lisää nuorten kuulumisia tämän viikon lehdessä!

Jaa artikkeli: