Skip to main content

Kesäopas auttaa jälleen matkailijoita Perniön Pyhän Laurin kirkossa

Kesäopas auttaa jälleen matkailijoita Perniön Pyhän Laurin kirkossaSyntyjään perniöläinen, nykyjään Helsingissä asuva Riikka Niittonen on tämän kesän kirkko-opas Perniön Pyhän Laurin kirkossa. Niittonen valmistui tänä keväänä taiteen kandidaatiksi Taideteollisesta korkeakoulusta. Hän jatkaa opintojaan maisteriksi asti ja tässä välissä hän tuli hakemaan tukea uralleen Perniöstä.

– Näin ilmoituksen lehdessä ja ajattelin, että tämä voisi olla lähellä omaa alaa, Niittonen kertoo haustaan kesäoppaaksi.

Oppaan ensimmäisinä työpäivinä kirkossa on ollut hiljaista, mutta kesän aikana on tulossa erilaisia ryhmiä tutustumaan kirkkoon ja sen historiaan. Kesäoppaan tehtävänä on kertoa kävijöille tarinoita kirkosta ja vastailla vierailijoiden kysymyksiin. Hän ei ole valmistanut itselleen yhtä pitkää puhetta jolla esitellä kirkkoa, mutta vahva tietämys löytyy silti.

– Nyt olen kovasti lukenut historiaa. Ehkä se varmuus tulee kokemuksen kautta, Niittonen sanoo viitateen kirkon esittelykierroksiin.

Vielä hänelle ei ole ehditty kysyä mahdottomia kysymyksiä, mutta tarinoita aikaisemmilta vuosilta hän on kuullut.

– On muun muassa kysytty paljonko kirkko painaa ja sen seinien paksuutta.

Kirkon painosta hänellä ei luultavasti kenelläkään ole tietoa, mutta seinien paksuudeksi tuore kesäopas tietää noin 1,8 metriä.

Niittonen on suorittanut taidehistorian ja kulttuurihistorian perusopinnot ja Jyväskylän yliopistossa Kulttuurin avaimet –kokonaisuuden. Omaa aikaisempaa tietoa tukemaan hänelle annettiin muutama vihkonen, joissa on sekä Perniön kirkon historiaa että yleisesti Suomen kirkkohistoriaa. Lisäksi Niittonen on tyhjentänyt kirjaston hyllyt aihealueen kirjoista, jotta tietous olisi mahdollisimman monipuolinen ja kattava. Hän on myös koonnut itselleen pienen vihon, josta voi tarkistaa vaikkapa yhdessä kävijöiden kanssa vastaukset vaikeisiin kysymyksiin.

Jaa artikkeli: