Eteläisen Salon alueelta löytyy alkutuottajaa joka lähtöön. Maatilat tuottavat tavallisimpia ja erikoisempiakin kasviksia laidasta laitaan, ja lihaa on tarjolla karitsasta kalkkunaan.
Aitojen makujen ja tuoreiden ruokien perässä ei kesällä tarvitse lähteä omaa kotiseutua kauemmas eikä tyytyä suurten tuottajien ja tukkujen kautta kaukaa tuotuihin tuotteisiin. Kesä tuo alueen maatilojen tarjonnan toreille, tilapuoteihin ja tienvarsikojuihin.
Tarjonta on nykyään paljon muutakin kuin tutut perunat ja mansikat. Esimerkiksi yrttien valikoima kasvaa jatkuvati.
– Trenditietoiset laittavat ruukkuihin tänä kesänä oliiviyrttiä ja ananassalviaa, kertoo Tiina Juvonen Metsälammen puutarhalta.
Kokeilunhaluisille löytyy monia eri vaihtoehtoja.
– On neljää eri minttua, erikoisempia basilikoja kanelibasilikasta hedelmäiseen blue spice –lajikkeeseen, Juvonen luettelee.
Finnholmin tilan Karita Westberg puolestaan kertoo, että siemeniä haetaan joskus kaukaakin.
– Aina kun olen ulkomailla, etsin uusia, kivoja siemeniä. Viimeksi toin Barcelonasta tomaattia ja melonia, Westberg muistelee.
Tilan yhteyteen on avattu Finnholmsboden, jonka valikoima muuttuu sen mukaan, miten satokausi etenee.
Lue koko juttu painetusta lehdestä