Skip to main content

Kepparit kisaavat Kisko-päivänä

Hyvä estekeppari on kevyt ja lyhytvartinen. Iitu Isomäki, Kerttu Uusitalo ja Sisilia Peltola treenaavat lauantain kisoja varten.Tämän viikon lauantaina Kisko-päivänä järjestetään taas viime vuoden tapaan keppihevosten estekilpailut. Luokkia on neljä, joissa estekorkeus vaihtelee ratsastajan iän mukaan.
– Viime vuonna nuorin kilpailija oli kaksivuotias. Vanhin sen sijaan, no, jotkut isät innostuivat myös kokeilemaan yli 12-vuotiaiden luokassa, nauraa Tiina Isomäki.
Kisoihin voi osallistua omalla keppihevosella, tai jos ei kepparia omista, voi ratsun lainata Iitun kepparitallilta. Ihan heti ei poneista tule pulaa – Iitu Isomäellä on tallissaan 22 keppihevosta.
– Osa on ostettu, osa on tehty itse, tai sitten olen saanut niitä jostain, Iitu luettelee.

Iitun perheessä lasten harrastukseen panostetaan kunnolla. Perheen isä on rakentanut vanhasta leikkimökistä tallin. Isomäiltä löytyy myös estekalustoa, ja lauantain kisoissa kaikki osanottajat saavat ruusukkeet.
Sponsoreiden avulla on kilpailuihin saatu isompiakin palkintoja hyvin pärjääville ilman, että osallistumismaksua täytyy pyytää.
– Onhan tässä vähän työtä ollut, mutta mitäpä sitä ei lasten eteen tekisi, Isomäki hymyilee.

Kisko-päivänä kävellään Toijassa ja kuullaan Kärkelästä

Kisko-päivä kuuluu niin sanottujen kyläpäivien sarjan Salon seudulla. Kesä yhdessä –kiertueen teemana on tänä vuonna ”Suunnista Salossa” eli lähimatkailu. Päivien aikana kylät esittelevät alueidensa suosikkimatkailukohteita. Kisko-päivänä järjestetään keppihevosten estekilpailujen lisäksi kotiseutuluento Kärkelän ruukkikylästä, ja Toijassa on opastettu kävelykierros.

Jaa artikkeli: