Skip to main content

Kemiönsaaren yrittäjät innostuivat virtuaalivaluutasta

Kahvikupin voi lunastaa näinkin:  Sami Lappalainen maksaa ostoksensa bitcoineilla.  Sari Kippilä näkee summan siirtyvän kassaan siinä, missä käteis- tai korttimaksullakin.Sami Lappalainen kaataa Lalla Vinde-kahvilassa Kemiössä kahvin mukiin, ottaa älypuhelimen taskustaan ja räpsäisee kuvan tiskillä olevasta QR-koodista.  
Tämän jälkeen hän siirtää puhelimessa olevasta lompakostaan rahaa kahvilan kassaan kahvikupin hinnan verran. Paperista tai metallista rahaa ei  kuitenkaan näy: puhelimen sovelluksen lompakossa maksuväline on virtuaalisena bitcoin-rahana, ja QR-koodin avulla tämä raha siirtyy kahvilan bitcoin-tilille.

Kemiössä on innostuttu virtuaalivaluutasta.  Bitcoinit hyväksytään maksuvälineenä jo lähes kymmenessä kemiöläisyrityksessä. Lalla Vinde on yksi bitcoineja kelpuuttavista yrityksistä, Lappalaisen vetämä ZAS Data yksi.  

Lappalainen on vetänyt myös vuoden ajan Kemiönsaaren yrittäjäyhdistyksen Sävel-hanketta.  Sen puitteissa on tutkittu, mitkä  uudet sähköiset välineet voisivat edistää yrittäjien arkea ja toiminnan kannattavuutta.   

Bitcoin on virtuaalirahaa, näkymätöntä valuuttaa, joka liikkuu tietokoneiden tai mobiilisovellusten välillä.  
– Se on myös kansainvälinen valuutta, samalla rahalla voit ostaa Thaimaassa tai Keniassa, Lappalainen tähdentää.
 Lappalainen toteaa, että bitcoin tulee tutuksi, sillä  se hyväksytään maksuvälineenä muun muassa paikallisessa K-marketissa.
– Ruokakaupassa on jokaisen käytävä, siellä siitä tulee osa arkea.

Yrittäjälle bitcoin-maksuvalmius on ripeä ja ilmainen ottaa käyttöön.   Kertyvät bitcoinit on mahdollista muuttaa euroiksi.   Kassajärjestelmääkin saadaan räätälöityä niin, että kassatyöntekijän on mahdollista napin painalluksella valita bitcoin-maksun vastaanotto siinä, missä kortti- tai käteismaksukin.

Koko juttu painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: