Skip to main content

Kemiönsaaren jättivaraus sallii haistella litiumia myös Särkisalon maaperästä

 

 

Kemiönsaarelle on hyväksytty suuri varausilmoitus.  Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes kuulutti asiasta keskiviikkona.  Varaaja on PR1 Finland ja varasualueen koko 138 neliökilometriä.  Kartalla kyseessä on käytännössä koko Kemiönsaaren pääsaaren eteläpuoli Perniö-Taalintehdas-tiestä lukien.   Osia varausalueesta on myös Särkisalon puolella Finnarin alueella eli Makarlanjärven ympärillä.

Yritys otaksuu aiemmin tehtyjen tutkimusten perusteella alueella olevan litiumia.

Varaus ei oikeuta malminetsintään, kaivamiseen eikä louhimiseen. Varaus ei  myöskään rajoita maanomistajan oikeuksia eikä mahdollisia muita maankäytön tarpeita ja suunnitelmia.

Yrityksen suunnitelmissa on käydä läpi alueelta saatavilla oleva geologinen aineisto ja tehdä geologista kartoitusta sekä ottaa maa- ja kallioperänäytteitä.

Varaaja sopii tarvittaessa tutkimuksista maanomistajien kanssa näytteenottojen laajuudesta riippuen. Varaajan suunnitelmissa on mahdollisesti myös geofysikaalisia maasto- tai lentomittauksia. Varaajan suunnitelmissa on hakea malminetsintälupaa ennen varauksen voimassaolon päättymistä.

 

Jaa artikkeli: