Skip to main content

Kemiön uudessa päiväkodissa taide tulee osaksi taloa

Kemiöön pitkään suunnitellun uuden päiväkodin rakennustyöt ovat alkaneet.   Amospuiston koulun yhteyteen nousevan uudisrakennuksen on määrä olla valmis ensi vuoden marraskuun loppuun mennessä.   Päiväkodin valmistumisen jälkeen töitä jatketaan koulun remontilla, jonka on määrä olla valmis kesällä 2016.

Päiväkodin suunnittelu koulun jatkeeksi on ollut tehtävänä vaativa.
– Se oli kuin solmu, joka on avattava, muotoilee arkkitehti Juhana Marttinen.
Turhia neliöitä ei haluta rakentaa.  Esimerkiksi väestönsuojatilat palvelevat normaaliarjessa henkilökunnan pesu- ja pukeutumistiloina,  samoin koulun vanha valmistuskeittiö ja ruokala muutetaan opetustiloiksi , kunhan päiväkotiin tuleva, koulun ja päiväkodin yhteinen keittiö ja ruokailutila on valmis.

Uusiin tiloihin tuodaan viihtyisyyttä  taiteen keinoin. Taiteen edistämiskeskus Taike myönsi kunnalle 29 000 euron tuen koulun ja päiväkodin taidehankintoihin.
– Luonto tulee varmasti olemaan teema, josta taidetta tehdään, toteaa taidehankintoja koordinoiva Pia Holm.
Taidetta ei tehdä niinkään erillisiksi teoksiksi, vaan osaksi rakennusta, sanoo Holm.  Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi päiväkodin seinään voidaan maalata taideteos, sen sijaan että se vain maalattaisiin valkoiseksi.
– Tai vaikka toteutetaan päiväkodin nimikyltti taiteen keinoin, hän antaa esimerkin.

Taiteilijat, joiden kanssa töistä on neuvoteltu, ovat  saarelaisia.  He ovat Aino Toivettula, Sara Ilveskorpi ja Petra Kallio,  Pive Toivonen ja Ritva Kovalainen.

Jaa artikkeli: