Skip to main content

Keltanokat liikenteessä

Koulut pyörähtivät eilen taas käyntiin ja Perniön Kirkonkylän koulun oppilasmäärät ovat kasvaneet edelliseen lukuvuoteen verrattuna. Muun muassa Saurun koulun oppilaita on siirtynyt Kirkonkylän koululle.

Koulujen alkaminen ja oppilasmäärän kasvaminen tarkoittavat samalla lisääntynyttä liikennettä kirkonkylällä ja koulun lähistöllä.

Vaikka liikenteessä tulee aina olla varovainen, tarvitsee nyt olla erityisen tarkkaavainen. Sekä autoilijan, että jalankulkijan.

Monissa kaupungeissa kiisteltyjen sähköpotkulautojen käyttö on yleistynyt Perniössäkin, vaikkei yhteiskäyttöisiä vuokrattavia skuutteja kaduilla olekkaan.

Yksityisomistuksessa olevia potkulautoja näkee katukuvassa aina vain enemmän ja enemmän, eikä muut liikenteessä liikkujat ole välttämättä vielä tottuneet nopealla vauhdilla liikkuviin menopeleihin.

Isoissa kaupungeissa, joissa potkulaudat ovat päivittäisessä käytössä, ovat laudat herättäneet paljon erimielisyyksiä.

Pyöräilijöiden kanssa samoja teitä kulkevat potkulautakuskit eivät aina hallitse liikennesääntöjä, autoilijat eivät huomioi lautailijoita yhtä hyvin kuin pyöräilijöitä, lautoja jätetään mihin sattuu ja onnettomuuksia tapahtuu.

Varovaisuutta tarvitaan siis jokaiselta.

Keltanokkia on liikenteessä joka syksy ja asiasta puhutaan vuosittain, mutta niin kauan kun oppilaat kohtaavat onnettomuustilanteita koulumatkallaan, täytyy asiasta muistuttaa.

Loppujen lopuksi vastuu on aina aikuisella. Kukaan ei voi olettaa, että ekaluokkalainen muistaa, mistä saa kävellä ja mistä ei.

Vaikka reitti olisi pienen kanssa käyty sataan kertaan läpi, ensimmäiset koulupäivät jännittävät helposti niin paljon, että perusasiat helposti unohtuvat.

Jaa artikkeli: