Skip to main content

Keinut, leivät ja läksyt

Iltapäivä alkoi koulun pihalla keinumalla.  Mallia näyttää Eveliina.Teijon koulun pihassa otettiin tiistai-iltana keinuissa vauhtia sen, minkä ketjut kestävät.
Koulupäivä oli jo päättynyt, mutta viiden ekaluokkalaisen ja yhden toisluokkalaisen joukko jatkoi pihapuuhia turvallisesti aikuisen seurassa.

Teijon koulussa jatkuu iltapäivätoiminta, vaikka uusin voimin. Lapsimäärän vähäisyyden takia kaupunki ei toimintaa kylässä järjestä, mutta Teijon alueen kyläyhdistys päätti keväällä tarttua toimeen ja järjestää palvelun itse.

Tiistaina takana oli viikon päivät kerhoa ja tutustuminen hyvässä vaiheessa.
–Vaikka näin pienen porukan nimet oppii ulkoa. Edellisessä koulussa meni pidempi aika, myönsi aiemmin Kaarinassa ison koulun iltapäiväkerhossa työskennellyt Satu Viljakainen.
Teijolla iltapäivätoimintaa pyörittävät Viljakainen ja Tita Azinur, joka työskentelee myös koulunkäyntiavustajana.

Mutta entä iltapäivien sisältö. Azinur sanoo, että lähtökohtaisesti muutamat iltapäivän tunnit toimitaan oppilaiden ehdoilla. Tiistaina pihaleikit vaihtuivat kello kahden jälkeen välipalaan ja sisäpuuhiin: osa viiden lapsen porukasta teki läksyjä, osa keskittyi Lego-leikkeihin.

Sateisten ja pimeiden syysiltapäivien varalle on kyläyhdistyksellä toive: iltapäivätoimintaan voi lahjoittaa pientä tarpeistoa, jos sitä on ylimääräisenä. Tiistaina toivelistalla oli esimerkiksi askartelutarvikkeita, piirustuspaperia, leluja ja pelejä. Jupiter ja Bianca liputtivat Playmobilen ja Lego-ukkojen puolesta, Eveliina nosti esiin Uno-korttipelin ja Suomi 100 –pelikin mainittiin.

Jaa artikkeli: