Skip to main content

Kehitysvammaisten eläkkeestä ei riitä virkistykseen

Heikki Nyman tulkitsi karaoksessa Sutherland Brothersin  ”Sailing”- kappaletta.Kevään viimeinen karaokeilta on meneillään kehitysvammaisten toimintakeskuksessa. Tutut iskelmät tulvivat kaiuttimista ja reilut aplodit seuraavat joka esitystä.

Puolivälin taukoa kahvin ja kakun kanssa odottavat puheenjohtaja Tuula Hurme, varapuheenjohtaja Hannu Fredriksson, sihteeri Seija Lahti ja johtokunnan jäsen Anneli Piekäinen Perniön ja Särkisalon Kehitysvammaisten tuki ry:stä. Pöydällä on herkkujen lisäksi tuhannen euron shekki. Someron Säästöpankki lahjoitti 10 000 euroa lapsi- ja nuorisotyöhän.
–Tällä maksetaan tuleva konserttimatka Tampereelle, siellä esiintyy Tuure Kilpeläinen, paljastaa Anneli Piekäinen. Lähtijöitä on koossa jo neljäkymmentäviisi.

Kehitysvammaisten tuki perustettiin 1991.
–Ensimmäiset kymmenen vuotta olivat hiljaiseloa, muistelee Seija Lahti.
–Ajatuksena oli tukeminen ja palvelujen hankkiminen.
–Alkuun se oli lähinnä edunvalvontaa, jatkaa Hannu Fredriksson.
Vähitellen toiminnan painopiste siirtyi vapaa-ajan ja virkistyksen suuntaan. Syykin on selvä, kehitysvammaisen eläke on reilusti alle tuhat euroa kuussa, ja jäljelle jäävällä summalla ei pitkälle matkusteta.
–Siitä maksetaan ensin vuokra ja ruoka, muistuttaa Piekäinen.

Käytännössä tarjolla on jotain melkein kerran kuussa tukiyhdistyksen toimesta, seuraavaksi saunotaan Punaportissa Teijolla. 

Jaa artikkeli: