Skip to main content

Kaveriporukka ei saisi hajota kun koulu vaihtuu

Kaverusten pitäisi päästä samaan kouluun ja jopa samalle luokalle, jos oma koulu suljetaan.  Saurun koulun rehtori Anssi Örling sai vastailla muun muassa Jonna Olkinuoran ja Susanna Holmin kysymyksiin.
Tämä oli henki Mussaaren koulussa viime viikolla.

Koko joukko kyläkoululaisten vanhempia oli koolla kertomassa toiveitaan siitä, mihin kouluun perheen lapsi tai lapset ensi syksynä olisi hyvä saada.

Mussaaren koulu sulkee ovensa kesällä.  Vaihtoehdot uudeksi kouluksi ovat Sauru ja Kirkonkylä.
– Kirkonkylä on vähän kuin yläasteelle menisi, mietti Elina Muuri.
– Hyvät ja huonot puolensa on varmasti molemmissa.

Viime viikolla esitettiin toiveita, ratkaisut tehdään lähiaikoina.  Niissä pyritään huomioimaan toiveet ja se, missä koulut sijaitsevat.
– Se on tavoite, että ristiin ajoa ei tulisi. Samalta alueelta ei kannata ajaa moneen eri suuntaan, muistutti opetustoimen päällikkö Tommi Tuominen.
Lopputulos illalta oli se, että toiveet uudesta koulusta jakautuivat jokseenkin tasan.  Joka tapauksessa mussaarelaiset ovat jatkossa kyyditysten varassa.   Autoiluun kuluva aika arvelutti kuitenkin monia. 
 – Esikouluun puolukkapuistoon ajaa omalla autolla kymmenessä minuutissa. Taksin kanssa se on kolmen vartin matka, muistutti Hanna Kanto.
Sekä kirkonkylän koulun Pasi Isokangas että Saurun Anssi Örling vakuuttivat, että molemmissa kouluissa on tilaa ottaa lisäoppilaita.

Jaa artikkeli: