Skip to main content

Kaupunginjohtaja ei esitä suuria muutoksia lautakuntien investointisuunnitelmiin

Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina haluaa lisätä kaupungin elinvoimaa ja houkuttelevuutta.

Salon kaupunginjohtajan budjettiesitys julkistettiin perjantaina. Ensi vuoden talousarvio on historiallinen, sillä tulevaisuudessa sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelut siirtyvät kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle. Muutoksen myötä kaupungin talousarvio on suuruudeltaan alle puolet nykyisestä.

Salon kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen kertoo, että ensi vuonna ollaan uusien asioiden edessä, mutta vuosi näyttää kohtuullisen hyvältä. Ensi vuoden tilikauden ylijäämän arvioidaan olevan 6,2 miljoonaa, tämän vuoden tulokseksi ennustetaan suunnilleen kolmen miljoonan ylijäämää.

-Velkamäärä laskee, investoinnit pysyvät suunnilleen samalla tasolla, mutta kaavoitukseen tullaan panostamaan selvästi nykyistä enemmän, Korhonen tiivistää.

Salon kaupungin kaavoitukseen panostaminen tulee näkymään konkreettisesti niin, että kaupunkikehityspalveluihin ja erityisesti kaavoitukseen esitetään neljän uuden vakinaisen henkilön palkkaamista. Muutoksilla pyritään lisäämään kaupungin elinvoimaa ja houkuttelevuutta.

-Kaavoituksen merkitys tulee näkymään myös tulevassa kaupunkistrategiassa, Korhonen kommentoi.

Kaupunki joutuu tulevaisuudessa etsimään ratkaisuja siihen yhtälöön, että väestö ikääntyy, syntyvyys laskee ja samalla yritysten lisäksi myös kaupunki kamppailee työvoiman saatavuuden kanssa. Korhonen nostaakin tärkeäksi teemaksi sen, että henkilöstön työhyvinvoinnista pidetään erityisen hyvää huolta.

Kaupungin tilapalveluiden osalta merkittävä muutos ensi vuonna on se, että iso osa kiinteistöistä vuokrataan hyvinvointialueelle. Kaupungin on siirtymäajan jälkeen päätettävä, että yhtiöitetäänkö kyseiset kiinteistöt, vai myydäänkö ne pois, sillä siirtymäajan jälkeen kaupunki ei voi enää suoraan vuokrata kiinteistöjä hyvinvointialueelle.

Investointien puolella kaupunginjohtaja Korhonen ei lähde esittämään suuria muutoksia, esimerkiksi suunnitelma Perniön Melassuon liikuntapaikan olosuhteiden kehittämisestä vuonna 2024 pysyi esityksessä ennallaan.

Kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhosen talousesitys on turvallisen maltillinen.

-Haluan nähdä kasvua, mutta on hyvä edetä suunnitelmallisesti ja maltillisesti, Korhonen toteaa lopuksi.

Jaa artikkeli: