Skip to main content

Katiskanmäellä rakennetaan ravintola tanssilavan pariksi

Katiskanmäki muuttaa muotoaan; kuvassa näkyvä vanha päärakennus muuttuu majoitustilaksi ja tanssilavan yhteyteen rakennetaan ravintola.Katiskanmäellä Ylönkylässä paukkuu kevään ajan remonttivasara.
Tilat pistetään uusjakoon ja alueelle rakennetaan myös uusia palveluja.
Kahvilana palvellut vanha päärakennus muuttuu majoitustiloiksi, samoin puotirakennus. Tanssilavarakennus Firapelin katon alle rakennetaan parhaillaan ruokaravintolaa. Keittötä tehdään lavan takaosaan ja ylisille tulevat asiakaspaikat.
–Viisikymmentä lämmintä asiakaspaikkaa ja parisataa terassipaikkaa päälle, summaa yrittäjä Ilona Saari.

Varsinainen tanssi- ja juhlatila esiintymislavoineen jää edelleen toimintaan sekin.
Katiskanmäellä hivutetaan eteenpäin myös sukupolvenvaihdosta; Ilona Saari on pitkään Katiskanmäellä yrittäjänä toimineen Marja Saaren tytär, ja hänen yrityksensä Firapeli Oy vuokraa nyt toimitilat käyttöönsä.

Ilona Saari myöntää, että ajatus yrittäjäksi ryhtymisestä on tekeytynyt jonkin aikaa. Hän on koulutukseltaan agrologi, mutta työskennellyt muun muassa Turussa kahviloissa ja ravintoloissa, samoin suurkeittiöissä. 

Tarkoituksena on saada ravintolatoiminta käyntiin toukokuussa. Ilona Saari kertoo, että tarkoituksena on käyttää lähialueen tuottajien ruokaa ja oman arvonsa saavat myös muun muassa villiyrtit. Ajatuksissa on tehdä yhteistyötä esimerkiksi Matildedalin kyläleipomon ja -panimon kanssa.

Jaa artikkeli: