Skip to main content

Karjalaiset aloittavat juhlavuotensa laulaen

Perniön Karjalaiset juhlivat tänä vuonna yhdistyksen 70-vuotistaivalta.  Yhdistyksen aktiivisiin jäseniin kuuluvat muun muassa Maarit Leppänen, Vilho Hietanen, Martti Sikiö ja takarivin Heikki ja Oiva Hänninen.Perniön Karjalaisilla tulee huhtikuussa täyteen 70 toimintavuotta. Juhlavuoden polkaisee käyntiin 25. tammikuuta klo 15 Perniön seurakuntatalolla yhteistyössä seurakunnan kanssa järjestettävä yhteislaulutilaisuus.
–  Haluamme tehdä toimintaamme tunnetuksi ja houkutella nuoriakin mukaan, innostaa yhdistyksen sihteeri Maarit Leppänen.

Perniön Karjalaisilla on meneillään asustekurssi, alkamassa neulakinnaskurssi ja vielä keväämmällä piirakkakurssi. Karjalaisia perinteitä halutaan pitää yllä, mutta tärkeintä on kuitenkin mukava yhdessäolo.
– Kurkijoen pitäjäjuhlissakin on monta kerran noussut puheeksi, että ohjelma pilaa hyvät juhlat, nauraa Perniön Karjalaisten puheenjohtaja Martti Sikiö.
–  Niin, kyllähän ne juhlien tauot liian lyhyitä tahtovat olla. “Haasteluun” jää liian vähän aikaa, jatkaa Maarit Leppänen.

Tästäkin huolimatta Perniön Karjalaiset aikoo juhlia syyskuun 9. päivänä. Juhlapuhujaksi on jo saatu houkuteltua tunnettu nimi, Riitta Uosukainen.

Karjalaisuuteen liitetään piirakoiden ja karjalanpaistin lisäksi myös puheliaisuus ja iloisuus. Miksi karjalaiset ovat niin puheliaita ja iloisia vaikeasta menneisyydestä huolimatta?
–  Kai se on syntymävika, arvelee Vilho Hietanen.
– Karjalassa naapurit seurustelivat paljon keskenään. Täällä olikin outoa, kun ei ollut sellaista perinnettä, hän jatkaa.

Lisää karjalaisten kuulumisia painetussa lehdessä

Jaa artikkeli: