Skip to main content

Karin Mascitti-Slotten muisto herätetään henkiin Särkisalossa

Särkisalossa kesäisin asunut ja työskennellyt kuvataiteilija Karin Mascitti-Slotte (1903 – 1976) opiskeli taidetta Ateneumin taideteollisuuskoulussa, Firenzessä ja Venetsiassa ja lasimosaiikkia Muranossa ja maalasi lasimaalauksia useisiin suomalaisiin ja italialaisiin kirkkoihin.

Hän on jäänyt varjoon taidehistoriassamme. Vuosikymmenien myötä Slotte on ollut unohduksissa myös Särkisalon ja Perniön seudulla, jolla hän aikoinaan oli hyvinkin tunnettu.
Särkisalon kotiseutuyhdistys Meripirtin kerho yhteistyössä seurakunnan kanssa herättää Mascitti-Slotten muiston henkiin elokuun toisena sunnuntaina järjestettävissä tilaisuuksissa.

Särkisalossa on koottu työryhmä valmistelemaan elokuun toisena viikonloppuna järjestettäviä yleisötilaisuuksia, joissa kerrotaan Mascitti-Slotten taiteesta ja elämästä Särkisalossa sekä Petun kartanon historiasta ja henkilöistä.

Mascitti-Slotten taidetta on Särkisalon kirkon lisäksi muun muassa Petun, Ylönkylän, Melkkilän ja Haarlan kartanoissa, Metsäkylän tilalla sekä Perniön Ylönkylän rukoushuoneessa.

***

Petun kartanon historiaa ja henkilöitä, la 11.8. klo 13 -14, Petun kartano, Petuntie 396.

Karin Mascitti-Slotten taiteen esittely, su 12.8. klo 10 juhlajumalanpalvelus Särkisalon kirkossa minkä jälkeen esittely ja kahvitarjoilu seurakuntakodissa, Kirkkopolku 3.

Jaa artikkeli: