Skip to main content

Kanttorit tuovat klassisin sävelin turvaa marraskuiseen iltaan

Hanna-Leena Keinänen ja Maria Rainio-Alaranta tarjoilevat syysillassa lohdullista musiikkia.Särkisalon kulttuuripappilassa soivat runsaan viikon kuluttua klassiset sävelet.
Turvassa-konsertissa asialla ovat kanttorit Maria Rainio-Alaranta ja Hanna-Leena Keinänen.

Otsikon mukaisesti iltaa vietetään turvan ja lohdun sävelien parissa.
Konsertin teemaa voi katsoa ainakin kahdesta näkökulmasta: yhtenä ajatuksena on ollut tuoda muuten pimeään ja harmaaseen marraskuuhun pieni hyvän olon ja lämmön hetki. Samalla konsertti on hengähdystauko muuten kovin synkkien uutisten ajasta, miettii Rainio-Alaranta.

Salon seurakunnassa työskentelevä kanttorikaksikko on toisilleen ennestään tuttu, mutta yhdessä he konsertoivat ensimmäistä kertaa. Illan ohjelmassa näkyvät turvan ja suojan teemat; Rainio-Alaranta laulaa saksalaisia liedejä ja muun muassa kehtolauluja. Säveltäjinä ovat suurnimet kuten Brahms, Strauss ja Schubert, ja sävellyksissä näin varmasti tuttujakin teoksia.
–Brahmsin kehtolauluhan on vaikka missä soittorasioissakin, Rainio-Alaranta muistuttaa.

Hanna-Leena Keinänen on valinnut laulettavakseen suomalaisten säveltäjien, muun muassa Maasalon, Kuusiston ja Hannikaisen musiikkia.

Särkisalon pappilassa musisointi vie Rainio-Alarannan mietteet vuosisatojen taakse.
–Se on vähän kuin 1700-luvun kamarikonsertti.

Kyseessä on hyväntekeväisyyskonsertti, jonka tuotto ohjataan kirkon ulkomaanavulle ja sitä kautta pakolaiskriisin hoitoon ulkomailla.

Lauluja turvasta ja toivosta kuullaan 13.11 klo 19.

Jaa artikkeli: