Skip to main content

Kansalaisopiston maalauskurssilla jokainen saa maalata tyylillään

Pia Hellström pohtii, mitä maalaisi seuraavaksi.

Kuvaamataidon luokkahuone täytyy iloisesta puheensorinasta. Hetken kuluttua on taas täysin hiljaista, kun seitsemän taitavaa kurssilaista keskittyvät maalaamaan muistonsa, ajatuksensa ja unelmansa paperille. Kansalaisopiston maalauskurssin opettaja antaa vinkkejä, miten ideasta syntyy valmis taideteos.

–Tämä on kevään toinen maalauskurssi täällä Perniössä, toivottavasti väkeä riittää vielä syksylläkin, kun suunnitteilla on seuraava kurssi, opettaja Arja Pykäri kertoo.

Pia Hellström katselee mustalle taustalle maalattua sydäntä ja lisää hieman sopivaa punaisen sävyä sydämen reunaan. Toista kertaa tunnille saapunut Hellström kertoo päätyneensä kurssille, kun kaveri suositteli ryhmää. Viereisen maalaustelineen vieressä Minna Piispanen kertoo, että on aloittanut maalaamisen jo syksyn kurssilla.

–Olen tykännyt lapsena ja nuorena maalata paljon, mutta sitten harrastus on jäänyt. Asuin pitkään pääkaupunkiseudulla, mutta nyt palasin takaisin Perniöön. Luonto inspiroi minua maalaamaan, Piispanen kertoo.

 

Koko juttu 12.5. painetussa ja digilehdessä. 

Jaa artikkeli: