Skip to main content

Kanavaan mietitään väliaikaisia kauppa-alusten kulkurajoituksia

Oikealla näkyvän, vaurioituneen tukitiftaalin irroitusta pohjasta valmisteltiin maanantaina. Sukeltaja polttoleikkasi rakenteita veden alla, jotta niihin saadaan nostoketjut kiinni.Strömman kanavan kauppa-alusliikennettä voidaan joutua rajoittamaan kevääseen asti.
Syynä on kanavassa viikonloppuna sattunut onnettomuus.  Kanavan läpi kulkenut rahtialus osui väylän reunan tukitiftaaliin, joka  joudutaan sen törmäyksessä saamien vaurioiden takia poistamaan.
– Virtaus haverihetkellä oli ilmeisen voimakas. Tukitiftaalista tuli epävakaa ja se poistetaan, jotta se ei kaadu väyläalueelle, kertoo aluepäällikkö Marko Reilimo  Liikenneviraston Turun toimipisteestä.

Reilimon mukaan uutta rakennelmaa ei tämän syksyn aikana ehdittäne toteuttaa.  Tämän vuoksi kanavaan on harkittu kauppa-aluksille kulkurajoituksia.   Reilimon mukaan kyseeseen tulee ainakin tuulirajoitus.
– Kapeassa paikassa voi olla tietyissä tuulioloissa vaikeuksia pysyä väylän keskellä ilman tukitiftaalia.
Purkutöiden ajan kauppa-alusten liikenne on kanavassa keskeytyksissä.

Huvialusten liikennöintiin ei Marko Reilimon mukaan puututa.

Marko Reilimon mukaan sukeltaja oli todennut rakenteiden muissakin tiftaaleissa olevan jo syöpyneitä.  Rakenteet ovat yli 30 vuotta vanhoja.   Talven aikana joudutaan hänen mukaansa miettimään, miten kanavan varustuksen kanssa jatkossa toimitaan, esimerkiksi uusitaanko tai korjataanko loputkin tiftaalit.
– Nyt tehdään vain hätäaputyö.  Sitten pitää katsoa, mitä muuta tehdään.
Kustannusarvio riippuu Reilimon mukaan remontin laadusta.
– Sadasta tuhannesta miljoonaan.

Jaa artikkeli: