Skip to main content

Kalastusalueet saavat liitoksessa leveämmät hartiat

Nämäkin asiat on syytä kerrata, ennen kuin verkko- tai katiskakausi mökillä alkaa.  Kurt Westberg näyttää pyydysten merkitsemisohjeita.Särkisalo-Finbyn kalastusalueen puheenjohtaja Kurt Westberg ei tarvitse kauaa aikaa sen miettimiseen, mitä hyötyä Särkisalo-Finbyn ja Kemiönsaaren kalastusalueiden yhteenliittymisestä on.
– Iso asia on, että saamme leveät hartiat viedä molemmille alueille yhteisiä intressejä eteenpäin. Kun pieni Särkisalo on osa isoa Kemiönsaarta, se on ihan toinen juttu kuin että olisimme yksin.

Esimerkki yhteisistä intresseistä on hyljekysymyksen hoito. Hylkeitä tavataan Särkisalossa tämän tästä ja kalastajia niiden verottamat saaliit ja rikotut pyydykset närästävät.
–Kiintiöissä on varaa, mutta metsästäjiä ei tahdo olla, Westberg toteaa.

Ensi vuoden alussa toteutuvassa kalastusalueiden liitoksessa syntyy Kemiönsaaren kalatalousalue. Kartalla suuri alue voi lisätä myös kalastuksenvalvojien määrää Särkisalon vesillä, uskoo Westberg.
–Se on ihan mahdollista, kun alueiden raja ei ole määräävä tekijä. Joku voi tulla Kemiönsaaren puolelta tännekin.

Kalastusalueiden tehtäviin kuuluvat muun muassa kalastuksenvalvonta, omistajakorvausten jako vesialueiden omistajille ja mahdollisesti erilliset projektit. Särkisalossa on tehty esimerkiksi istutuksia ja pidetty koululaisten kalapäivää.
Vesialueen omistajalle tuleva muutos ei paljoa näy.
–Mahdollisissa omistajakorvauksissa muuttuu maksajan nimi, ja vuosikokouksessa on aiempaa enemmän väkeä, kärjistää Westberg.
Kalastajalle muutos ei myöskään näy; samojen maksujen ja lupien on oltava kunnossa kuin tähänkin asti.

Jaa artikkeli: