Skip to main content

Kalastus vetää turisteja Särkisaloon

 Ari Pettinen, Petri Järvinen, Jarno Pöllänen ja Markku Salonen tankkasivat veneen Förbyn rannassa ennen kalastusreissua.– Yritämme etsiä toimittajan, joka on paikalla ja suuntaamme sinne kalastamaan, vitsailee kalastajaporukan vitsiniekka Petri Järvinen syyksi siihen, että joukko on Förbyn laiturilla lähdössä merelle.
–Kierretään paikkoja sekä autolla että veneellä. Täällä olemme olleet joka kevät ja syksy kymmenen vuoden ajan, veneen kapteeni Jarno Pöllänen oikaisee.

Tuusulalaisista ja nurmijärveläisistä koostuvalle porukalle Förby on jo tuttu paikka. He vuokraavat aina samalta yrittäjältä sekä veneen että mökin. Reissut kestävät normaalisti kolme päivää.
–Sen kauempaa ei tätä porukkaa kestä katsella, Ari Pettinen lohkaisee.

Kalastusmatkailulle olisi Ylöstalon matkailuyrittäjä Juha Karimon mukaan enemmänkin sijaa Salon seudulla. Vaikka yritykset vuokraavat yhä vähemmän mökkejä virkistyskäyttöön, viikonloppuina riittää yksityisiä kalastajia.
–Vaikka olisi tiukempaa, kalastuksesta ei haluta luopua, Karimo toteaa.

Sekä Ylöstalon että Armonlaakson mökeissä on viime vuosina majoittunut yhä enemmän virolaisia ja latvialaisia.
–Meillä ei ole edes englanninkielisiä nettisivuja. Puskaradio toimii, kun kävijät ovat suositelleet meitä ystävilleen, Karimo kertoo.
–Virolaisia on matkailijoista noin puolet. Tänä kesänä suomalaisia lapsiperheitä oli kolmasosa vähemmän kuin viime yleensä, Armonlaakson Heikki Vehmanen pohtii.

Jaa artikkeli: