Skip to main content

Kalastus jatkuu Latokartanonkoskella

Kiskonjoen keväisiä kuohuja Latokartanonkosken alla.

Kiskonjoen Latokartanonkoski palaa kalastuskäyttöön välivuosien jälkeen. Metsähallitus avaa lupamyynnin toukokuun toisena päivänä.

Sankkoja kalastajien joukkoja jokivarressa ei jatkossakaan nähdä, sillä lupia myydään kuusi kerrallaan. Kalastuksen erityisasiantuntija Veijo Honkanen toteaa, että ensimmäisen kesän kokemusten perusteella selviää, millainen kalastuspaine alueeseen kohdistuu. Kiintiöllä on tarkoituksena varmistaa, että kalastus on kestävää.

Honkanen kertoo Latokartanonkosken kiinnostavan kalastajia jo nyt:
–Olen saanut yhteydenoton eräältäkin kalastajalta, joka on käynyt koskella viimeksi viisitoista vuotta sitten. Varmasti tällaisia tapauksia tulee lisääkin, että halutaan palata vuosien takaa tutulle kohteelle fiilistelemään.

Kalastusta Latokartanonkoskella ohjataan muutenkin kuin lupamäärän puolesta: maastoon tulee esimerkiksi kyltit näyttämään kalastuskieltopaikkoja ja luvallista kalastusaluetta. Tarkka kartta rajoitusalueista löytyy jo kohteen verkkosivulta.

Kiskonjokeen nousee merestä sekä lohta että taimenta, mutta näitä ei saa ottaa saaliiksi.
Ruokakalaa mielivien ei tarvitse lähteä koskelta välttämättä tyhjin käsin: Veijo Honkanen toteaa, että koskivesistö saattaa pyytäjälleen antaa haukea, ahventa, siikaa ja kuhaakin.

Kalastuskuukausia kertyy tälle kesälle neljä: syyskuussa alkaa kuturauhoitus, joka päättyy joulukuun alussa.

Jaa artikkeli: