–Tässä on rapeita kalapuikkoja särjestä, tarjoilee Janne Rautio brittityliin sanomalehtikääröstä.
Ollaan valokuvaaja Timo Viljakaisen keittiössä Särkisalon Meritorpassa.
Keittiö on Raution jäljiltä jokseenkin täynnä ruoanlaittotarpeita ja hiukan sekaisinkin.
–Eilen tein yhdeksän ateriakokonaisuutta, tänään tehdään vielä seitsemän.
Viljakainen kuvaa kamarin puolella, pöydällä on uuniperunaa savukalakastikkeella.
Kuvat tulevat Raution kalakirjaan ”Roskakaloista gourmetruokaa”.
Kirja on yhdistetty tieto- ja kalakeittokirja. Monet tunnetut kokit, Jaakko Kolmosta myöten, ovat antaneet siihen omia reseptejään.
–Ohjeissa on käytetty 21 eri kalaa, joista 14 on särkikaloja.
Rautio ei vielä kerro, koska kirja ilmestyy.
–Olen kertonut niin monenlaisia aikatauluja, että nyt kerron vasta kun on varmaa.
Kirja on vuoden myöhässä, mutta sen ansiosta siinä on viisikymmentä sivua enemmän.
Lue koko juttu painetusta lehdestä