Skip to main content

Kaksoistutkinnon tekijän puurtaminen ei lopu valkolakkiin

Erika Akslöf  suosittelee kaksoistutkinnon tekemistä. Salossa ammattikoulussa käyminen tuo vaihtelua.Erika Asklöfin opiskelut eivät toukokuun lopun lakkiaisiin pääty, sillä Erika päätti yhdeksännellä luokalla tehdä kaksoistutkinnon.

Sosiaali- ja terveysalan opinnot Salon ammattiopistossa jatkuvat vielä ainakin ensi vuoden ajan. Lukion hän kävi Perniössä. Ammattikoulussa hän on ollut vain muutaman kurssin ajan, joten koulu ei ole ollut raskaampi kuin muiden lukiolaisten.
–Olen perniöläinen ja täällä asuvat lähes kaikki ystävät. Lukio on pieni ja siellä on hyvä yhteishenki. Olen saanut ystäviä myös lähihoitajakoulusta.

–Haluaisin kouluttautua fysioterapeutiksi tai lastentarhan opettajaksi. Olen saanut perusopinnoista hyvän pohjan hakea muualle.

Ammattikoulusta on ollut Erikalle jo nyt hyötyä. Hän on saanut tietää, mikä suuntaus olisi hänelle oikea tai ainakin mikä ei ole hänen alaansa. Tulevaisuudessa koulu- ja työpaikkojen hakeminen on helpompaa. Erika suosittelee kaksoistutkinnon tekemistä.

–Pääsin kesäksi töihin Perniön terveyskeskukseen, joten ei tarvitse seisoa tumput suorina koko kesää, Erika nauraa. Tällä hetkellä Erika on harjoittelussa Tammituvalla.

Kaksoistutkintoon häntä kannustivat vanhemmat. Äiti on sairaanhoitajana Perniössä, joten alaan hän on voinut tutustua pienestä pitäen.

Tänä vuonna ylioppilaaksi pääsivät:

Asklöf Erika , Ekman Rasmus, Ekman Roope, Grusander Sofie , Haakanen Joonas, Hietanen Matti, Hilska Lasse , Isokangas Sofia ,Kaarlamo Topi , Koivisto Sara , Lahti Akseli , Laitsaari Victoria , Lehtinen Hannes , Lehtinen Petteri , Lindholm Emilia , Loikkanen Juhana , Mattsson Desiré , Paananen Aleksi , Perälä Janina , Ranta Lauri , Ranta Vilma , Saaristo Anna , Suonenvirta Samuli , Tiikasalo Samuli , Valto Samu , Virtanen Mira.

Jaa artikkeli: